0171-44 06 07 info@enkiro.se

David Svedberg

Meddelade från David

Hej! Tyvärr har jag fått en fraktur på ett litet ben i höger handled efter ett oturligt fall den 19/3-20. En fraktur tar normalt ca 6 veckor att läka fullt ut. Därför kan jag inte börja jobba igen förrän slutet på april eller början av maj 2020.

Bästa hälsningar
David”

David är utbildad kiropraktor vid Syddansk Universitet i Odense, Danmark och tog sin kiropraktorexamen 2004. Utbildningen är samordnad med läkarutbildningen vid samma universitet.  Han har tidigare arbetat på Södermalms -, Vasastans – och Fridhemsplans Kiropraktorklinik i Stockholm, samt praktiserat på Stockholm Spine Center.

Han har utövat idrott i många år och ger gärna råd angående träning. David har stor erfranhet av stabiliserande rygg och nackträning och har varit instruktör för Kiropraktorernas ryggträning i Stockholm. Han sätter gärna ihop ett träningsprogram åt dig för att stärka ryggen.

 

Han är även utbildad i Kinesiotaping, som är en speciell tejpteknik med en elastisk tejp. Tejpningen utvecklades av en japansk kiropraktor i mitten av 70-talet och idag används den mycket bland idrottare världen över. Kinesiotaping stimulerar cirkulationen i små blodkärl och lymfkärl i underhuden och på så sätt hjälper läkningen i området. Tejpningen har även en stabiliserande funktion.

 

Under hösten 2013 arbetade David tillsammans med Anna Eriksson(Stinas vikarie) med att behandla deltagarna i Biggest Loser, som spelades in på Ekolsunds slott. Programmet började sändas i April 2014.

Sin fritid tillbringar han med sin familj och älskar att motionera. Vindsurfing, löpning samt skidor och skridskor på vintern är favoriterna. Det blir även några golfrundor varje år.